12-Daags reisprogramma

Categorie:  gemiddeld

Met een normale conditie kunt u meegaan met deze voetreis. U klimt, daalt en wandelt 5-7 uren per dag.

Het lokale team dat meegaat bestaat uit: de drijvers met hun muildieren, de kok en  een Engelstalige gids bij meer dan 6 deelnemers.

Dag 1

U vliegt op Marrakesh waar wij u ophalen van het vliegveld Menara en naar uw hotel/riad brengen. Deze dag is verder vrij te besteden in het historisch centrum met het beroemde Djemaa el Fnaplein.

Dag 2

Na het ontbijt is het vertrek met minibus of 4x4 auto naar El M'Klaa M'Gouna  waar u het lokale team ontmoet. Vannacht slaapt u in het tentje op de bivakplaats.

Dag 3 t/m dag 9

6 Dagen wandelen door het Anti-Atlas gebergte.  Elke ochtend tijdens de voetreis is het vertrek na het ontbijt. U wandelt 5 -7 uren per dag waarvan u 's ochtends de grootste afstand aflegt, zodat u in de middag op de bivakplaats aankomt.  Tijdens de wandeling  zijn er korte stops voor versnapering en om te lunchen. De route gaat over verschillende hoogtes, tussen de 1.250 m en 2.250 m. Op één van de dagen gaat u langs de verweerde zandrotsen van Bab n'Ali.  Bij aankomst op de bivakplaats zet u het slaaptentje op en de kok maakt het diner. 's Ochtends pakt u de  bagage en het tentje weer in. De drijvers bepakken de muildieren.

Dag 10

Na het ontbijt rijdt u terug naar het hotel/riad in Marrakesh. Onderweg bezoekt u in Quazarzate de kasbah Aït Ben-Haddou dat tot werelderfgoed behoort.

Dag 11

Vrij te besteden in Marrakesh.
Overnachting in het hotel/riad.

Dag 12

Vandaag brengen wij u naar het vliegveld Menara in Marrakesh.