9-Daags reisprogramma

Categorie: gemiddeld. 
Met een normale conditie kunt u meegaan op deze voetreis.

Het lokale team bestaat uit:
Drijvers met hun muildieren, kok en wij,  Erna en Aziz.

Dag 1

U vliegt op Marrakesh waar wij u ophalen van het vliegveld Menara en naar uw hotel/riad brengen dat in het historisch centrum van Marrakesh ligt. Deze dag is verder vrij te besteden. Om alvast in de exotische sfeer  te komen is een bezoek aan het beroemde Djemaa el Fnaplein aan te raden.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u per minibus/4x4 naar Iknouen in het Djebel Saghro gebergte. Hier is het beginpunt van de voetreis en u overnacht in het nomadische kamp in uw slaaptentje.

Dag 3 t/m dag 6

De muildieren worden bepakt met bagage en na het ontbijt begint de voetreis door het wandelparadijs. Op de route is  de hoogste berg 2600 m en  de afdaling naar de gemeenschappelijke weidegrond op 1700 m. Het klimmen en dalen gaat geleidelijk en is over de wandeldagen verspreid.  Zeker passeert u de indrukwekkende zandrotsen Bab n'Ali. Onderweg zal er voldoende tijd en gelegenheid zijn om foto's te maken van dit bijzondere landschap. Alle dagen tijdens de trektocht is het vertrek na het ontbijt en onderweg is er ruim de tijd voor de lunch. Wanneer u aankomt op de bivakplaats heeft u tijd om uw slaaptentje op te zetten en te genieten van de omgeving terwijl de kok het diner bereidt.  Als er voldoende hout is, wordt er 's avonds nog een vuurtje gestookt.

Dag 7

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Handour per minibus/4x4  en bezoekt u onderweg de  kasbah Aït BenHaddou bij Ouazarzate, daarna rijdt u door naar uw hotel/riad in het historisch centrum van Marrakesh.

Dag 8

Vrij te besteden in Marrakesh.
Overnachting in uw hotel/riad.

Dag 9

Vandaag brengen wij u naar het vliegveld Menare in Marrakesh.