Paardrijtocht

Reis te paard - strand - Marrakesh

Deze 10-daagse reis is een combinatie van natuur en cultuur, 6 dagen actief paardrijden,  strand en  Marrakesh.

Categorie: Geoefende ruiter.

Gewicht van de ruiter max. 90 kg.
De 3-gangen goed beheersen, stap, draf en galop.
Ervaring met buiten rijden.
Geen angst hebben om in de bergen te rijden.
Klimmen en dalen over smalle paden
met ruwe en losse ondergrond.
Soms te voet over rotsen te gaan.

De route

Te paard trekt u vanaf de bergen ten noorden van Agadir naar het strand van Essaouira. De eerste 4 dagen rijdt u door uitlopers van het Hoge Atlasgebergte. In dit gebied klimt en daalt u en rijdt over de valleien.  De laatste 2 dagen rijdt u over wetland en strand waar de mogelijkheid is voor enkele korte fantastische galops.  Het nomaden kamp  reist met u mee. Het wordt door het team afgebroken en 's middags op de volgende plek weer opgezet. Zij nemen ook u bagage mee. Als u in de middag aankomt in het kamp  is de nomadische bivak weer in orde.. U slaapt in de grote Berbertent.  Voor enkele persoonlijke spullen is plaats in het zadeltasje.  U rijdt 5-7 uren paard per dag.

Dag 1

Aankomst Marrakesh waar wij u ophalen van het vliegveld Menara. Briefing over de paardrijtocht en vertrek naar het beginpunt in de bergen. U slaapt in een hotel of camping.

Dag 2-6: Paardrijden

Al rijdend te paard begint u aan een pad dat slingert door de heuvels, waar Arganibomen en cactussen groeien. Terwijl u klimt, kunt u genieten van het panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan tot u de top van de bergen bereikt. De rit brengt u naar een typisch dorp met palmbosjes, waar u op een oud bergpad de Berbers kunt ontmoeten. U rijdt door een mineraalrijk gebied dat het landschap haar kleuren geeft.  In de vallei gaat u sneller vooruit en u daalt af tot aan de uitlopers van de Hoge Atlas. U rijdt langs vele stranden en wandelt te voet met paard over de kliffen.  Voor zonsondergang komt u aan op een grote klif  waar het kamp beschut ligt tegen de wind en met uitzicht op zee. Aan het einde van elke dag ervaart u de sfeer van een nomadische bivak in het kamp . U zult genieten van een Marokkaanse maaltijd rond het kampvuur en de nacht doorbrengen in een Berbertent. 's Ochtends wordt het kamp opgebroken en samen met uw bagage naar de volgende bivakplaats gebracht. Het kamp wordt weer ingericht en bij aankomst kunt u heerlijk genieten van de Marokkaanse thee. Vervolgens weer diner.

Dag 7

Vandaag rijdt u over verlaten stranden richting Essaouira. Onderweg passeert u kleine vissersdorpjes, kliffen en landtongen voordat u het grote strand van Essaouira bereikt waar u in galop  nog voluit kunt gaan langs de Atlantische Oceaan. De aankomst zal vroeg in de middag zijn  waar u nog geniet van een verzorgde lunch en afscheid neemt van het paard. U wordt naar het hotel/riad in Essaouira gebracht.

Dag 8

Vrij te besteden in Essaouira.

Bezienswaardigheden:

- U vindt in Essaouira een levendige vissershaven.
- Op Skala du Port heeft u een mooi uitzicht op zee.
- Een breed strand met leuke strandtenten
- Spa en wellness.
- Een rit maken met de paardentaxi.
- Winkelen in de medina, Unesco werelderfgoed.
- Verder vindt u nog veel restaurantjes, barretjes, ijssalon en gezellige terrasjes.

In de middag transfer naar hotel/riad in het centrum van Marrakesh.

Dag 9

Vrij te besteden in Marrakesh.

Enkele bezienswaardigheden:

- Het beroemde Djemaa el Fnaplein, Unesco werelderfgoed.
- De medina, Unesco werelderfgoed.
- Leerlooierij in Quatier des Tanneurs.
- Stadspoort Bab Agnaou.
- Paleis de la Bahia.
- Ruïnes van het el-Badipaleis.
- Le Jardin Secret.
- en meer.

Overnachting in hotel/riad in Marrakesh.

Dag 10

Transfer naar het vliegveld Menara in Marrakesh.