13-Daags reisprogramma

Kerst- Niiewjaarsreis 2018-2019

Categorie:  gemiddeld, met een normale conditie kunt u meegaan met deze voetreis .

Wandelen 5-7 uren per dag. Soms loopt u over zandduinen maar verder zijn er geen hoogteverschillen in het gebied.

Ons lokale team:

Drijvers die het gebied uitstekend kennen.
Wij, Erna en Aziz, hij is tevens onze kok.

Sprookjesachtige feestdagen in de Sahara.

Als een nomade, met een kleine tas voor persoonlijke spullen, trekt u te voet door de woestijn omlijst door onze dromedarissen die de bagage dragen. De ervaren drijvers brengen u naar de mooie plekjes in de woestijn en zorgen voor de dieren. Laat u verrassen door het afwisselende woestijnlandschap. U trekt door rivierbeddingen waar soms nog een beetje water in staat, passeert èèn of meerdere waterplaatsen voor de dromedarissen.  U ontmoet misschien nomaden die met hun kuddes in de woestijn leven en meer sporen van leven zoals bomen, struikjes en insecten. Bij aankomst op de  bivakplaats wordt het kamp ingericht. De kok bereidt de maaltijd voor en u heeft tijd om uw slaaptentje op te zetten en in orde te maken. Na het diner wordt er gezamenlijk muziek gemaakt en u wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. 's Ochtends breken we het kamp weer op en u pakt het slaaptentje en uw bagage in.

Dag 1

U vliegt op Marrakesh waar wij u ophalen van het vliegveld Menara en u naar het hotel/riad brengen.

Deze dag is verder vrij te besteden in Marrakesh.

Dag 2 

Na het ontbijt transfer naar het beginpunt van de voetreis. U ontmoet de drijvers en de dromedarissen. Vandaag wandelt u 3 - 4 uren.

Dag 3-9

Het ritme van deze dagen. Opstaan om 06.30 uur, uw bagage en slaaptentje inpakken, de wandel tas in orde maken, ontbijten en het vertrek is iets voor 08.00 uur. In de ochtend  wandelt u de langste tijd, zo'n 3.5-4.5 uur met een stop. Voor de lunch is  zo'n 1.5 uur gepland. 6 Middagen wandelt u nog ongeveer 2 uren met een korte stop. 1 Middag zal er gerust worden.  Aangekomen op de plek waar u overnacht wordt het nomadische kamp weer ingericht.

Dag 10

Het is 31 december en u viert Oud en Nieuw in de Sahara. 's Ochtends wandelt u een paar uur en na de lunch gaat u zich voorbereiden op de jaarwisseling.

Dag 11

Uw spullen inpakken, ontbijt, nog een paar laatste foto's en u neemt afscheid van onze kamelenmannen. Vanaf de woestijn transfer naar Zagora voor een korte stop. U rijdt verder langs palmbossen, kasba's en ksour van de Draâ-vallei tot aan Ouazarzate  en bezoekt  het versterkte Berberdorp, Aït-Ben Haddou. De bewoonde lemen burchten die onderling verbonden zijn, vormen samen een versterkte nederzetting, het is Unesco werelderfgoed, 1987.  De overnachting is in een hotel/riad  in Ouazarzate.

Dag 12

Na het ontbijt transfer naar het hotel/riad in Marrakesh. De aankomst zal aan het begin van de middag zijn en is vanaf dit moment vrij te besteden.

Dag 13

Transfer naar het vliegveld Menara  van Marrakesh.