De Hoge Atlas

Van La Cathédrale naar Toubkal: vertrek 21 juli en 1 september 2019

Het Hoge Atlasgebergte loopt diagonaal over het midden van Marrokko, van Agadir aan de Atlantische Oceaan naar de Algerijnse grens in het oosten en verder. De bergketen is ontstaan door tektonische werking van de Afrikaanse plaat en Euraziatische plaat. Het is het meest imposante en jongste gebergte van Noord-Afrika met prachtige vergezichten, hoge rotswanden met watervallen, smalle diepe dalen met meanderende waterlopen. Langs de riviertjes die afhankelijk zijn van regen of smeltwater, liggen velden om gewassen te verbouwen. Dit ruwe afwisselende landschap met haar gastvrije en vriendelijke bewoners, de Berbers, zal een avontuur zijn om door heen te trekken, van berg naar berg.

Informatie over de voettocht

Categorie: zware tocht

Het vraagt om een goede conditie, uithoudings- en doorzettingsvermogen,  wandel- en bergervaring van diegene die meegaat.

* grote hoogteverschillen overbruggen
* wandelen op ruwe ondergrond
* de duur van de tocht, 21 dagen in de bergen
* weinig sanitaire voorzieningen

Beleving
Deze tocht door het Hoge Atlasgebergte brengt u dicht bij het nomadenleven. In het ritme van de dag trekt u door de bergen over paden die meestal door de dieren zijn gemaakt. U rust, slaapt en leeft in de natuur. Het lokale team dat ervaring heeft in het gebied, zal de omstandigheden van het weer en de route nauwlettend volgen zodat u kunt genieten van het zijn in de bergen. Zij weten de mooie plekken en de goede overnachtingsplaatsen. Deze tocht van 21 dagen zal een ware ervaring zijn en u hopelijk zal verrijken.

Dag 1
De reis begint in Marrakesh waar wij u ophalen van het vliegveld Menara en naar uw hotel/riad brengen. Deze dag is verder vrij te besteden. U kunt de medina bezoeken of slenteren over het Djemaa el Fnaplein en de oosterse sfeer proeven van slangenbezweerders, Gnaoua muziek of eten bij één van de vele kraampjes.

Dag 2
Na het ontbijt verlaat u Marrakesh met minibus of 4x4 auto, op weg naar de vallei van de Cathédrale. Onderweg bezoekt u de langste waterval van Marokko in Ouzoud. In Azilal  zal in een plaatselijk restaurant de lunch zijn. Daarna rijdt u door naar Bin Elouida aan het meer Tilouguite, hier is de overnachting is een gîte.

Dag 3 t/m dag 22
Op dag 3 ontmoet u  ons team.
U trekt 21 dagen door het Atlasgebergte met ons lokale team dat bestaat uit drijvers met muildieren, de kok en  een Engels sprekende gids bij een groep van meer dan 6 personen Het ritme van deze dagen zal als volgt zijn. Na het ontbijt is het vertrek om 0.700 uur,. Een enkele ochtend zal het vertrek tussen 0.5.30 en 0.6.30 uur zijn. U wandelt over plateaus en trekt naar hoogtes tot 3.700 m en daalt weer af tot 1.700 m. Iedere dag wordt er tussen de 5 en 7 uren gelopen waarvan de meeste uren in de ochtend zullen zijn, zodat u in de middag aankomt op de bivakplaats. Tijdens de tocht draagt een kleine tas voor u persoonlijke spullen en een flesje water. De kok zorgt voor de maaltijden en de drijvers zorgen voor de muildieren en het bepakken van de bagage op de dieren. Bij aankomst op de bivakplaats zet u zelf het slaaptentje op en 's ochtends pakt u het weer in.  Samengevat: het vertrek is na het ontbijt, 5-7 uren wandelen met een korte pauze in de ochtend, lunch, daarna naar de bivakplaats en warme maaltijd. Afhankelijk van de afstand is er 's middags nog een korte pauze. Meestal slaapt u in het tentje en een enkele nacht slaapt u in een gîte.

Dag 23
Vandaag naar de hoogste berg van Noord-Afrika de Toubkal.  Vroeg opstaan want het vertrek is om 05.30 uur om de zonsopgang te zien. U neemt de lunch mee naar de top op 4.167 m. Uw inspanning wordt beloond met enorme vergezichten en een volledig panorama naar alle windstreken. Na de lunch daalt u weer af naar de startplaats van vanochtend voor een extra lunch. Daarna wandelt u naar Imlil en neemt u afscheid van ons lokale team. Met een minibus of 4x4 auto brengen wij u in 1,5 uur naar Marrakesh en overnacht u in het hotel/riad.

Dag 24
Marrakesh, vrij te besteden.
Overnachting in hotel/riad.

Dag 25
Vandaag brengen wij u naar het vliegveld Menara van Marrekesh.

Datum en prijs:

21 juli t/m 14 augustus 2019

1 september t/m 25 september 2019
Voor deze datum heeft Ryanair nu goedkope tickets Weeze-Marrakesh

Privégroep:

juni t/m oktober

minimaal 2 personen

Prijs:

bij 2 of 3 personen   € 1.995,-- p.p.
bij 4 of meer personen € 1.895,-- p.p.

Wat is inbegrepen

Transfers in Marokko zoals van en naar het vliegveld en begin- en eindpunt van de voettocht, 3x hotel/riad in Marrakesh maaltijden en koffie/thee tijdens de trektocht, enkele gîtê overnachtingen tijdens de trektocht,  gids, kok, muildieren en drijvers, eenvoudige slaapmatjes, equipment voor de kok.

Wat is niet inbegrepen:

Retour vliegticket Marrakesh,  water, maaltijden en drankjes buiten de trekking, slaaptentje, persoonlijke uitgaven, verzekeringen..

Praktische informatie voetreizen door de bergen